Historie og fakta

Slagmark – pløjemark – campingplads

På Gammelmark Strand Camping kan man mærke en af en vigtig del af Danmarks historie. For hvor der i dag ligger en moderne campingplads var der i 1864 røg og kanonkugler. Fra Gammelmarks klinter beskød Preusserne i 1864 Dybbøl Mølle og vandt slaget.
Campingpladsen blev etableret 100 år senere, i 1964, af Ingeborg og Christian Caspersen som drev gården og landbruget Gammelmark.

Gammelmark Strand Camping ApS har ejet pladsen siden den 1. januar 2023. Den drives af et lille team omkring medejer Peer Mäder med fuld energi og hjerte og sjæl.

Luftfoto 1965

Royale gæster

I campingpladsens begyndelse blev Gammelmark Strand benyttet af Kong Frederik d. 9. som badede fra stranden dagligt sammen med Kronprinsesse Margrethe, Prinsesse Benedikte & Prinsesse Anne-Marie når de boede på Gråsten Slot. De havde et badehus stående hos I.P. Nielsen som havde sommerhus på Gammelmark. Så når Kongen sprang i vandet sad Dronningen hos I.P. Nielsen og diskuterede Sønderjyllands tilstand. Kongen kunne henover sommeren blive set bag rattet i sin store Bentley Continental med chaufføren siddende ved siden af på vej igennem Gammelmark.

Reception og kiosk i 1965

Camper i bakkerne, eller lige i strandkanten

Gammelmark Strand Camping ligger i et bakket område helt ned til vandet, hvorfra over 80% af vores pladser har havudsigt mod Dybbøl Mølle og Sønderborg.

Gendarmstien går lige forbi pladsen og vi er godt besøgt af vandrere derfra. Har du ikke hørt om Gendarmstien, så læs mere om den og historien bag her.

Pladsen er blevet udvidet og moderniseret af flere omgange med moderne servicefaciliteter, 50 komfortpladser og en swimmingpool.
Campingpladsens areal er på tolv hektar heraf seks hektar udlagt til campingplads. På resten af området har vi de seneste par år etableret gode vandrestier i vores forskelligartede skov- og strandområde.

Kong Frederik IX på Gammelmark Strand Camping i sin Bentley med chaufføren siddende ved siden af.

Vi har plads til omkring 300 enheder inddelt i seks forskellige pladsområder med hver sin charme.
Foruden campingplads har vi Campinghytter, Luksustelte og Bed & Breakfast-værelser til udlejning.
Stort lege- og aktivitetsareal, flere mindre legepladser samt to store hoppepuder, en boldbane og en swimmingpool. Se kort og pladsoversigt her.

I starten var der langt mellem campingvognene, men villateltene stod spredt langs stranden hele sommeren i 1965.

You are currently viewing a placeholder content from Vimeo. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information
Afspil video

Vi ses på Gammelmark!